Background Image

Om Racing

Home  /  Om Racing

Det finns flera flera typer av motor- och bilsporter i Sverige. Med motorsport menas fordon som kappkör eller tävlar mot varandra oftast under kontrollerade former. Racing på asfalt kallas oftast för banracing och är en av de vanligaste sporterna inom detta område.

Racing

Bilracing körs oftast på banor där deltagare tävlar mot varandra för att nå första plats. Det finns standardbilar och formelbilar. Standard bilar är vanliga bilar som modifierats och som har hör prestanda. Formel 1 bilar har lägre kaross och är betydligt snabbare än vanliga standardbilar.

Rally

Rally körs med modifierade bilar på grus eller leriga vägunderlag. Ett lopp kan bestå av vanliga vägar och specialsträckor. Deltagarna startar vid olika tidpunkter för att undvika olyckor då sikten ofta är begränsad. En kartläsare hjälper oftast chauffören genom att förvarna denna om kommande kurvor och hinder på vägen.

rally i dalarna

 

Folkracing

Det körs ungefär 600 tävlingar inom denna sporten per i Sverige. Bilarna är oftast gamla och billiga men inte gamla nog för att kallas veteranbilar då dessa bilar brukar öka i värde. Sex bilar tävlar i varje hit om att nå förstaplatsen. Man måste vara minst 18 år för att tävla i folkracing enligt det svenska bilförbundet.

Vi på Team Dean Racing kör mest bilracing på banor men ibland även folkracing. Hör av dig till oss om du är intresserad av att delta. Du kan kontakta oss här