Background Image

Vad ska man tänka på vid köp av ny bil

Home  /  Uncategorized  /  Vad ska man tänka på vid köp av ny bil

Vad ska man tänka på vid köp av ny bil

May 23, 2017      In Uncategorized No Comments

Köpa ny bil är oftast en ganska stor investering så det gäller att man tänker på vissa saker innan man bestämmer sig för vilken bil man ska köpa. Jag har ganska lång erfarenhet med detta sedan jag införskaffat ett tjugotal bilar, både nya och begagnade under årens gång. Här kommer några av mina bästa tip till dig som går i köptankar.

Milkostnader för privatleasing

Många gör det misstaget att de felaktigt beräknar antalet mil man tros köra under årets gång för att få ner månadskostnaden. Detta kan ju se fördelaktigt ut på grund av den låga månadskostnaden men kan ställa till det vid årets slut om man kört betydligt mer. De extra milen kan alltså bli mycket kostsamma.

 

Dina behov

En annan sak som är viktigt att tänka på är om bilen du är intresserad av verkligen uppfyller dina behov. Här är några frågor du kan ställa till dig själv.

  • Behöver jag en bensinsnål bil?
  • Behöver jag stort bagageutrymme?
  • Vilken typ av utrustning är viktigt för mig?
  • Vad blir den totala månadskostnaden med skatter och avgifter?
  • Behöver jag en säker bil?

Om bilen inte fyller vissa grundläggande behov kommer du med största sannolikhet att behöva byta ut den, vilket i sig kan bli kostsamt. Det är bättre att tänka långsiktigt och satsa på kvalitet. Det brukar löna sig i längden.

 

Vilket bilmärke ska man välja?

Det finns ett gäng väletablerade bilmärken på marknaden. Det som skiljer dem åt är oftast pris och kvalitet. De dyraste bilmärkena behöver inte alltid vara bäst. Det beror helt på vilka behov du har och om du vill betala lite extra för ett välkänt bilmärke som BMW eller Mercedes.

På senare tid har det kommit ett flertal prisvärde bilmärken som kan vara värda att ta en närmare titt på. Uppstickaren KIA har det gått mycket bra för till exempel och det man hört är att deras bilägare är mycket nöjda. Istället för att satsa på en ny BMW utan extra utrustning så kan du tex få en fullutrustad KIA för samma pris.

senaste kia modellen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny eller begagnad bil?

 

Detta är en fråga jag ofta får från mina kompisar i Gävle. Det säljs mindre och mindre begagnade bilar privat i Sverige. Detta för att det är tryggare att köpa genom en bilhandlare. Man får oftast garanti och hjälp om någonting händer. När jag köpte min begagnade VOLVO av Gävle BilOutlet så fick jag garanti. Det kändes också tryggt att de var medlemmar i Motormännen Riksförbund.

När man köper privat så gäller det att man gör en besiktning av bilen så att min inte står där med en trasig bil med dolda fel. Det blir då mycket svårt att få detta lagat eller pengarna tillbaka.

 

Gå hem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *