Background Image

Bilfoliering och lackskydd

Home  /  Bilservice  /  Bilfoliering och lackskydd

Bilfoliering och lackskydd

March 15, 2017      In Bilservice No Comments

Många bilägare spenderar tid och pengar på att reparera sin bil när den väl går sönder. Inte många tänker på att förebygga slitage så att saker slipper att rosta och gå sönder i första taget. Ett av de största slitagen som sker på svenska bilar är alla kemikalier som fastnar på bilen från vägunderlaget. Detta är speciellt vanligt under vintertid då vägarna saltas för att minska antalet olyckor.

Vägsalt

Vägsaltet som används förstör både lack och andra detaljer på bilen om det inte avlägsnas. det gäller att tvätta sin bil ofta under vintertid så att saltet inte tränger ner i lacken och orsakar rostskador.

Ibland så räcker det inte att handtvätta sin bil eller att köra igenom bilen i en biltvätt för att få bort asfalt och vägsalt. Det bästa sättet att avlägsna detta är genom att använda avfettning och sedan högtryckstvätt. Avfattningen bör ske innan själva tvätten. Du kan också polera bilen med vax för att förebygga slitage. Tyvärr så hjälper inte detta ibland speciellt om man bor i norra Sverige. Då kan lackförsegling och bilfoliering va ett bättre alternativ.

mekaniker som äter sin lunch

 

Foliering av bil

Om du behöver extra skydd till din lack so kan du använda dig utav foliering. Detta kan vara ett transparent vinyl skikt eller med färg och dekaler beroende på vad som föredras. Detta ytskikt skyddar inte bara mot vägsalt utan också mot UV strålar från solen som ibland har en tendens att bleka lacken.

Företagsbilar brukar ofta klä in sina bilar med dekaler som marknadsför deras tjänster eller produkter. Ibland så läggs företagsloggan också på bilan för att göra den extra fin.

Kostnaden för foliering brukar ligga mellan 3000 upp till 10000kr för helfoliering. Det är inte alla bilverkstäder som erbjuder denna tjänst så det gäller att hitta någon i ditt område som specialiserar sig i detta.

Verkstäder i Stockholm

Det finns ett flertal verkstäder i Stockholm som jobbar med striping och foliering av bilar bland annat SGS Sweden. De har kunnig personal och använder den senaste utrustningen för att uppnå bästa resultat. jag har själv använt deras tjänster och har blivit nöjd med resultatet varenda gång.

Du kan hitta SGS i Sundbyberg.

 

Järnvägsgatan 11
(Bakom Anti-Corrosion)

172 75 Sundbyberg
Tel: 08-28 31 33
info@sgssweden.se
ÖPPETTIDER:
Mån – Fre 08.00 – 17.00
Lör 10.00 – 15.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *